נבטוטי עדשים
"מתוך דף הירקות ב"אני מבננה
נבטים ונבטוטים
נביטה היא תהליך די מדהים.
לוקחים זרע כלשהו, למשל של עדשים, הוא מצוי בתרדמת והוא פוטנציאל לחיים. יש לו מחסן עם מינרלים, חלבונים, פחמימות וכל מה שהוא צריך כדי להתחיל לחיות. כשנותנים לו מים ואויר הוא מתעורר לחיים ויוצא ממנו שורשון, ואז הוא נקרא נבטוט. אחרי שיוצא השורשון הוא גדל עוד ויוצאים לו גם עלים קטנים ואז אנחנו קוראים לו נבט.
כשהזרע מתעורר לחיים ההרכב שלו משתנה.
זה כיף להנביט עם הילדים. אפשר לתת להם להיות אחראים על ההנבטה בבית. זה יתרום להם לחיזוק הביטחון העצמי בכך שירגישו שהם תורמים לבית ושסומכים עליהם. וזה כיף לאכול מזון שאתה גידלת בעצמך.
הנבטוטים טעימים מאוד, מזינים ובריאים במיוחד משום שהם חבילות של חלבון משובח, אנזימים, ויטמינים ומינרלים, והם דלי קלוריות.
אפשר לשים אותם בסלט, לערבב עם תבשילים לפני ההגשה, לשדרג כל סנדוויץ' או לאכול כנשנוש קריספי וטעים. יאמי!
מעדן: טוסט/פריכית מרוחה בטחינה גולמית משומשום מלא, ומעל נבטוטי עדשים, מלח, פלפל ושום גבישי.
הנחיות להנבטה
מומלץ להנביט עדשים ירוקות/כתומות ושעועית מש.
משרים למשך הלילה בקערה או בסיר חופן עדשים/מש במים שיכסו אותן פי שתיים או יותר.
בבוקר שופכים את המים ומשאירים טיפה כדי לשמור על הלחות.
מכסים במגבת או במכסה אם זה סיר ומחכים שיופיע נבטוט. קסם!
חשוב לשמור שהעדשים לא יתייבשו, ובמידת הצורך לטפטף על העדשים מעט מים, פעם-פעמיים ביום כדי שיישארו לחות.
כשצץ נבטוט באורך של כס"מ אפשר לאכול אותו. אם ניתן לו להמשיך לגדול הוא הופך לנבט.
לשטוף לפני האכילה.
ניתן לאחסן במקרר למשך שבוע.
מה עושים עם נבטוטים?
אפשר לאכול ככה - זה נשנוש נפלא לקחת בשקית לעבודה לנשנש כמו גרעינים בין ארוחות. לקחת לגינה ולנשנש עם הילדים.
אפשר להוסיף לסלט, משדרג כל סלט, או להכין סלט נבטוטים בו הם העיקר.
אפשר לבשל ולאכול אך נותן טעם אחר מלפני הנבטה.
אפשר להוסיף לקינואה או אורז חמים עם עגבניה.
מה אפשר להנביט?
כמעט כל זרע -חומוס, חמניה, דלעת, אורז, כוסמת, קינואה. לא כל דבר אפשר לאכול חי. אומרים שהנבטה לפני בישול עוזרת בעיכול. אבל זה משנה את הטעם אז צריך לבדוק שאוהבים את השינוי בטעם.
אז מומלץ והכי קל להנביט עדשים ושעועית מש.
בתיאבון!
סלט עם נבטוטים
סלט עם נבטוטים
נבטוטי שעועשית מש
סלט עם נבטים
סלט נבטוטים
נבטוטי מש מבושלים קלות , מיץ מלימון, שמן זית, סומק ונענע. נפלא!
לפני ואחרי הנבטה של עדשים ירוקות