שום הוא תרופה

שום שגדל באדנית בבית

השום, חוץ מהעובדה שהוא טעים מאוד, הוא ממש תרופה אמיתית.

כדי לקבל את התכונות המרפאות שלו כדאי לאכול אותו חי. 

במקרה של מחלות חורף שכוללות צינון או דלקת בגרון למשל, שום הוא התרופה המושלמת להעברה מהירה של המחלה ולמניעה שלה אם אוכלים אותו כשזה רק מתחיל או לפני שחולים ואז מונעים את המחלה.

במקרה של מחלות חורף כדאי גם לאכול מזון עם כמות יפה של ויטמין סי כמו פלפל צהוב או אדום. 

למשל - סלט מפלפל צהוב, מלפפון, עגבניה, פטרוזיליה, מיץ של לימון, שמן זית ושום כתוש.

 

במקרה של צינון, אכילה של שום ממש מפסיקה את הנזלת לכשעה מרגע אכילת השום. יש הקלה מיידית.

עוד דבר ששום נפלא עבורו הוא דלקת - מכל סוג שהוא. בשום יש חומרים אנטי דלקתיים חזקים. הוא יכול לעזור במקרים של דלקת פרקים, דלקת חניכיים, דלקת בדרכי השתן, דלקת גרון ועוד.

איך לאכול

לאדם מבוגר כדאי לקחת 2-3 שיני שום ביום, 

בגלל הטעם החזק של השום, אפשר לכתוש אותו ו"להחביא" אותו באוכל כך שזה לא נורא מורגש. למשל בסלט או בתוך פירה או אורז או כל דבר שאוכלים.

מה עם הריח?

הריח הריח.. :-) כולם שואלים מה לעשות עם הריח. פטרוזילה ידועה כמנטרלת את הריח החזק של השום. אפשר לשלב פטרוזיליה עם ואחרי אכילת השום.

כמו כן אפשר ורצוי לאכול את השום בערב, בארוחה האחרונה. וכך עד הבוקר הריח כבר נעלם. וגם, יש לגוף כל הלילה חומר טוב מהשום לעבוד איתו ולהבריא את הגוף.

איזה שום לקנות?

עדיף לא סיני. השום הסיני זה השום שמגיע בחבילה של ארבעה וכל ראשי השום בחבילה בגודל אחיד והם יכולים להחזיק חודשים ללא שינוי - ללא גדילה וללא עובשים. זה בגלל ששמים עליהם משהו.

אם אפשר - לקנות שום ישראלי או שום איטלקי - מה שיש להשיג שהוא חי ונראה טוב. 

מרק שעועית לוביה שנאכל עם שום חי כדי להקל על צינון 

מתוך הספר "אני מבננה":

אפשר לגדל שום באדנית!

אם לוקחים שן שום בודדת, ופשוט שותלים אותה באדמה, היא תצמיח גבעולים ירוקים יפים. ואחרי שהם ינבלו ויתיבשו, תמשכו את מה שגדל שם למטה ותגלו ראש שום שלם :-) 

זה לוקח כמה חודשים אבל זה כיף לאכול שום שגדל באדנית שלך

כשהשום נבל ויבש מושכים אותו החוצה