דפים מהספר

לפניכם כמה דפים נבחרים מתוך הספר:

Book-front
page8
page9b
page12
page13
page20
page21
page24
page27
page39
page43
page47
page51
book-back
כל דבר עשוי ממשהו.
כל דבר נבנה ממשהו אחר.
ממה אני עשוי?
מה בונה אותי?
אילו חומרים בונים אותי?

 
הגוף שלי בונה ומפרק את עצמו כל החיים,
כל הזמן. בונה ומפרק, בונה ומפרק.
השיער שלי מתארך כי הגוף שלי בונה לי שיער חדש.
כשאני משתזף בשמש, תוך זמן קצר השיזוף נעלם,
כי הגוף שלי בונה לי עור חדש ומפרק את העור הישן.
כשיש לי פצע בעור הוא מגליד ואז נעלם, כי הגוף שלי בונה לי במקומו עור חדש.
הציפורניים שלי מתארכות כי הגוף בונה לי ציפורניים חדשות,ואז צריך לקצוץ לי אותן.
הפנים שלי משתנות, אני נהיה גבוה יותר, הידיים והרגליים שלי מתארכות,
ופתאום הבגדים והנעליים שלי קטנים עלי וצריך לקנות לי חדשים.
בלי לשים לב, כמו קסם, אני פתאום גדל, מתבגר ומשתנה.
גם בתוך הגוף, את החלקים שאי אפשר לראות הגוף בונה ומפרק, מפרק ובונה.
פירות
הפירות הם חלקי צמח המכילים זרעים שטעמם מתוק או חמוץ, והם עשירים בסוכר.
מה נראה לך טעים?
תאנים, שסק, אננס
פפאיה, מנגו, אפרסק
משמש,ליצ'י, דובדבן
פטל, אכמניות, מלון
אבטיח, ענבים, שזיפים
תות, אגס, תפוח, תפוז
תמר,אשכולית אדומה
קיוי, אשכולית, פסיפלורה
קלמנטינה, רימון,אפרסמון
בננה, פומלה
קטניות
הקטניות הן זרעים הגדלים בתרמיל, והן עשירות בחלבון. אפשר להכין מהן ממרחים, קציצות, אטריות,
תבשילים, מרקים וסלטים, או להנביט אותן ולאכול.
איזה מאכל אתה מכיר שיש בו קטניות?
לוביה, עדשים שחורות, עדשים כתומות, עדשים ירוקות
עדשים צהובות ,שעועית פינטו ,תורמוס
שעועית שחורה, שעועית אדזוקי
שעועית שחורה-לבנה ,שעועית לימה

 
אגוזים וגרעינים
אגוזים וגרעינים הם זרעים הגדלים לרוב בקליפה
קשה, והם עשירים בשומן. אפשר להכין מהם שמן,
ממרחים, ממתקים, חטיפים, חלב, גלידות וגבינות.
מה בא לך לאכול עכשיו?
אגוזי קשיו, אגוזי ברזיל
פולי קפה, אגוזי מלך, זרעי פשתן, אגוזי לוז,
גרעיני אבטיח, גרעיני שומשום, אגוזי מקדמיה, גרעיני דלעת
אגוזי פקן, גרעיני חמניה, פולי קקאו, גרעיני צנובר
אגוז קוקוס, אגוזי פיסטוק, שקדים
אני אוהב לבדוק את העטיפה של האוכל שלי,
כי כתוב שם אילו חומרים יש בו.
מהחומר שכתוב ראשון יש הכי הרבה, ומהאחרון יש הכי מעט.
יש בעטיפה חומרים שאני מכיר מהטבע. למשל, עגבניות, זיתים, חיטה, ויש חומרים שהם לא 
מהטבע. הם לא גדלים על שום עץ או שיח ואני לא מכיר אותם גם מהסופר.
חומרים כאלה מפריעים לגוף שלי וגם מפריעים לי להיות קשוב לגוף שלי ולהרגיש את הטעם האמיתי של האוכל.

איזה מזון מוכן אתה מכיר שהוסיפו לו חומרים?

מומלץ לבחור מוצר כלשהו ולבחון ביחד את מרכיביו
כשאני בריא ויש לגוף שלי
כל מה שהוא צריך, אני נראה טוב
השיער שלי מלא ומבריק, העור שלי רענן וחלק, הציורניים שלי חזקות ויפות,יש לי ריח טוב
ונעים לי בתוך הגוף שלי. ואז כל מיני אנשים אומרים לי: “איזה יופי, אתה נראה טוב!”
כשאני חולה או כשחסר לגוף שלי משהו, אני נראה פחות טוב,
ואנשים אומרים לי: “אוי, אתה נראה חולה...”
אפשר לראות עלי מבחוץ מה קורה בתוך הגוף שלי.
ככל שאני בריא יותר, אני מרגיש טוב יותר ואני נראה טוב יותר!
לפעמים אני מתרגש ממשהו ואני לא יכול לאכול כלום,
נעלם לי הרעב.
לפעמים אני אוכל בלי להיות רעב בכלל.
 
  • אני אוכל כי משעמם לי והאוכל נותן לי קצת עניין, אבל אז משעמם לי שוב.
  • לפעמים אני אוכל כי אני קצת עצוב, והאוכל מנחם אותי לקצת זמן וזה נעים לי.
  • אני אוכל כשאני עצבני ולא רגוע,כי כשאני לועס זה מרגיע אותי קצת.
  • אני אוכל כדי להצטנן או להתחמם. למשל, מלון קר ביום חם, או מרק חמים ביום קר.
  • לפעמים אני אוכל כי אני צמא בכלל, ואז אני בוחר אוכל שיש בו הרבה נוזלים, כמו אבטיח.
  • לפעמים אני אוכל משהו כי הוא נמצא מולי או כי אני רואה אותו הרבה בפרסומות.
  • לפעמים אני אוכל משהו בזמן מסוים כי ככה התרגלתי, כמו לאכול קינוח,
        למרות שלא תמיד בא לי באמת.
  • לפעמים אני אוכל כי אני עייף.
  • לפעמים אני אוכל כשבעצם אני צריך חיבוק.

אני מנסה לשים לב לסיבה שאני אוכל את מה שאני אוכל.
אם זה לא מרעב, אני בודק אם אפשר לעשות משהו אחר שיעזור לי יותר במקום לאכול.
למשל, לנשום עמוק בעיניים עצומות ולהרגע, ללכת לטיול בחוץ, לישון, לראות סרט מצחיק,
לרקוד, לשיר שיר שאני מאוד אוהב, או להפגש עם חברים.
או שאני פשוט אוכל ונהנה מכל ביס!
כל מזון מהטבע, למשל, תפוז, הוא חבילה מושלמת
של חומרים טובים שהגוף שלי צריך.

כשאני נותן לגוף שלי מזון טבעי, קל לי להרגיש מתי כבר אכלתי מספיק והגוף שלי כבר לא צריך
יותר אוכל.
למשל, פירות הן מזון טבעי. אני יכול לאכול רק כמה - תפוז, תפוח, ענבים, ואז אני מרגיש שבע,
כי הכמות והסוג של החומרים שיש בפירות מתאימים לגוף שלי בדיוק.
שוקולד, למשל, הוא מזון לא טבעי, הוא מעשה ידי אדם.
בשוקולד יש בעיקר שומן וסוכר, ולכן כדאי לאכול ממנו רק קצת. אני יכול לאכול ממנו המון בלי
להרגיש שנמאס לי ובלי להרגיש שבע, וזה למרות שהגוף שלי בכלל לא צריך המון שוקולד וזה
לא טוב לו.

הכי טוב לי לאכול מזון טבעי.
וגם, אם אוכל בעיקר מזון טבעי, לא אשמין מידי ולא יהיו לי חורים בשיניים.
אני מבננה מתאים לכל מי שרוצה ללמד את ילדיו מדוע כדאי
וחשוב לאכול מזון בריא, ואולי אפילו להיזכר בכך בעצמו.

הספר מעודד לקיחת אחריות על מה שאנחנו מכניסים לפינו ומסביר על
כמה מההשלכות האפשריות של בחירות המזון שלנו. הוא אינו דורש
קריאה רציפה ומחולק לנושאים כמו: ממה אני עשוי, מה קורה לי בגוף,
מה נכנס ויוצא מהגוף, מה נתן לנו הטבע, אילו חומרים חשובים יש
באוכל, כיצד מכינים אוכל, מה מוסיפים למזון, אוכל הוא גם תרופה, כיצד
להקשיב לגוף, ועוד.
קריאה מהנה ובתיאבון!

“ספר מקסים וחשוב, כל הכבוד”.
פרופ’ רפי קרסו

"ספר חשוב ומלמד, ידידותי להורים ולילדים ונדרש לכל ההורים הרוצים
להקנות לילדיהם הרגלי תזונה בריאים ונכונים".
מיכל דליות
page20